Ostatnia aktualizacja 12 sierpnia 2016 r.
Nie masz wykształcenia średniego ? Ucz się w Liceum razem z kwalifikacją zawodową. Uzyskasz tytuł technika, wszystkie przedmioty w te same dni, liceum jest darmowe :)
Kwalifikacyjne Kursy Zawodowe w zakresie zawodu:
Technik Technologii Żywności
Jesteśmy Ośrodkiem Egzaminacyjnym OKE i wszystkie egzaminy organizujemy u siebie. Forma zaoczna.
Kursy z kwalfikacji wchodzących w zakres zawodu Technik Technologii Żywności |
||
1 |
T.16. Organizacja i nadzorowanie produkcji wyrobów spożywczych - 6 miesięcy |
wybierz |
Zawód Technik Technologii Żywności m. in. obejmuje takie efekty kształcenia jak:
a) po Zasadniczej Szkole Zawodowej w zawodach "piekarz, cukiernik, wędliniarz, operator maszyn i urządzeń przemysłu spożywczego" jadna z kwalifikacji:
b) na Kwalifikacyjnym Kursie Zawodowym w kwalifikacji T.16:
Jakie warunki trzeba spełnić, aby uzyskać tytuł Technik Technologii Żywności ?
Posiadacz zawodu piekarz, cukiernik, wędliniarz, operator maszyn i urządzeń przemysłu spożywczego musi tylko uzyskać kwalifikację T.16.
Jak uzyskać wykształcenie średnie ?
Dajemy możliwość na równoczesną naukę w Liceum Ogólnokształcącym dla Dorosłych oraz na Kwalifikacyjnych Kursach Zawodowych na podobnych zasadach jak dotychczasowe technika.
Absolwenci Zasadniczej Szkoły Zawodowej przyjmowani sa do klasy 2 na semestr 3 w LO.
Osoby, które z różnych przyczyn przerwały naukę w szkołach dla młodzieży, przyjmowane są do klasy 1, 2 lub 3 w zależności od ukończonej dotychczas klasy.
Nauka przebiega w formie zaocznej sobota-niedziela (możliwe kilka piątków po 16.00). Przedmioty zawodowe w te same dni co przedmioty ogólnokształcące.